Staračke pjege – uklonite ih prirodnim sredstvima

Staračke pjegePojavile su vam se staračke pjege na rukama i na licu? Staračke pjege uklonite prirodnim sredstvima …

Sasvim je prirodno da se s godinama pojavljuje staračke pjege na koži. Međutim, svaka osoba bi ih htjela ukloniti i to što prije. Prirodnim prepratima, koje ćemo vam preporučiti, trebat će određeno vrijeme da ih uklone. Budite strpljivi jer je uspjeh zajamčen.

 • Limunov sok

Dva puta dnevno nanesite na staračke pjege sok od limuna. Ovaj sok će ih postupno izblijediti.

 • Đumbir

Pomiješajte 10 g usitnjenog đumbir i ružinih latica sa 80 g broćike. Dvije žlice nastale smjese pomiješajte sa mlakom vodom da biste dobili pastu. Nanesite na staračku pjegu i ostavite da djeluje 30 minuta.

 • Mlaćenica

Staračke pjege možete ukloniti i nanošenjem mlaćenice.

 • Med

Pomiješajte jednu žlicu meda i jogurta. Nanesite na staračku pjegu i ostavite da djeluje 30 minuta. Zatim isperite. Dovoljno je mazati jednom dnevno.

Ljeti izbjegavajte jako sunce jer UV zrake dodatno pospješuju nastajanje staračkih pjega. Zapravo su krivi slobodni radikali koji utječu na nastajanje pjega. Osim pretjeranog izlaganja suncu, izbjegavajte nikotin i alkohol.

Prehrana za staračke pjege

Konzumirajte voće i povrće koje sadrži velike količine vitamina C i provitamina. Ne zaboravite na biljna ulja i žitarice koje sadrže vitamin E. Važan je i selen u orašastim plodovima i mahunarkama.

Uklanjanje staračkih pjega je dugotrajan proces, ali nemojte odustajati. Pripazite na namirnice i svakako svakodnevno koristite prirodna sredstva.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Članci koji bi Vas mogli zanimati...

 • Prirodna krema za sjajno licePrirodna krema za sjajno lice Pomiješajte nekoliko namirnica u svom kućanstvu i dobit ćete idealnu kremu za vašu kožu.
 • Kućni kozmetički proizvodiKućni kozmetički proizvodi Tko treba skupe kozmetičke proizvode kada imate soli doma? Predlažemo recepte za uljepšavanja koji sadrže sol. Ukoliko imate osjetljivu kožu, savjetujemo da prethodno isprobati ove recepte […]
 • Kako napraviti jabučni ocat?Kako napraviti jabučni ocat? Pripravite domaći jabučni ocat. Koristite ga za pripravu raznih jela, ali i prirodne kućanske kozmetike …
 • Priroda u službi ljepotePriroda u službi ljepote Iskoristite prirodne sastojke, koje imate već u svom domu, za ljepotu.
 • Hrana za ljepotu Hrana za ljepotu Želimo li biti lijepi, bitno je da vodimo brigu o prehrani. Potrebno je birati izvrsnu hranu poput mrkve, sira, citrusnog voća.
 • Domaći sirup-sok od grožđa receptDomaći sirup-sok od grožđa recept Imate previše grožđa i ne znate što biste s njim? Pripravite domaći sok. Donosimo vam starinski recept soka od grožđa.
Tagovi sadržaja:  , , ,