5 načina kako spriječiti prehladu

luteolin, prehlada, viroza, zdravlje, prehrana, Sezona je prehlade i gripe, što nas čini poprilično nervoznim. Lagano škakljanje u grlu i odmah pomišljamo da nas je uhvatilo. Predlažemo kako spriječiti prehladu i gripu.

Manje stresa : Većinu vremena smo pod stresom a nismo niti svjesni koliko utječe na naš organizam, slabi imunološki sustav. Pokušajte slobodno vrijeme provoditi u šetnji prirodom i u ugodnom druženju s prijateljima.

Hranite se zdravo : Jedite što više voća i povrća, pijte više tekućine naročito čiste vode i zeleni čaj ( sadrži dosta antioksidansa) te lako probavljivu hranu, ponajviše proteina. Najbolje bi bilo da konzumirate od voća naranče i limun, vitamin C jako je važan u prevenciji prehlade i gripe.

Vježbajte : Koliko god vam je teško vježbati ipak pokušajte, svakodnevno vježbanje će vam ojačati imunološki sustav, znojenjem ćete izbaciti štetne tvari iz organizma i osjećat ćete se bolje i poboljšat će vam se raspoloženje.

Naspavajte se : Da bi organizam imao snage da se bori protiv virusa, jako je važno naspavati se i napuniti baterije. Spavajte najmanje 6-7 sati i učinit ćete veliku uslugu svom organizmu.

Perite ruke : Svaka osoba prosječno dotakne svoje lice 16 puta u jednom satu, stoga perite ruke i pokušavajte tijekom sezone prehlade i gripe što manje dirati usta, nos i oči jer to su najosjetljivija područja koja virusi najprije napadaju.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.