7 najboljih kardio vježbi i za žene i za muškarce!

kardioŽelite li početi „otapati“ masnoće i skinuti višak kilograma? Za vas su kardio vježbe koje mogu zajedno vježbati i žene i muškarci …

Postoje više vrsta vježbanja. Međutim, niti jedna vrsta vježbi ne „otapa“ masnoće i skida višak kilograma kao što su kardio vježbe. Preporučit ćemo vam 7 kardio vježbi koje mogu raditi oba spola :

Trčanje

Trčanje je dobar izbor zbog nekoliko razloga : Ne zahtijeva dodatnu opremu, osim dobrih tenisica. Možete trčati kad god vam padne na pamte i bilo gdje. Trčanje jača mišiće i kosti. Mana je što vam treba malo duže vremena da napredujete. Odnosno, s vremenom ćete pretrčati više kilometara u kraćem vremenskom periodu. No, to nije razlog da odustanete. Pomalo postavljate ciljeve. Ali, ne brinite, stići ćete do cilja.

Skijanje

Želite li sagorjeti dosta kalorija, odaberite skijanje, ukoliko ste u mogućnosti tijekom zime. Skijanjem vježbate gornji i donji dio tijela, što skijanje čini idealnom vježbom jer je jako mali broj vježbi u kojima vježbate cijelo tijelo i istovremeno sagorijevati dosta kalorija.

Bicikliranje

Biciklirati možete i vani i u vašem domu. Ovom vježbom možete sagorjeti od 250-500 kalorija u 30 minuta, ovisno o brzini okretaja. Velika prednost bicikliranja je što može biti dio rutine odlaska na posao, u trgovinu, …

4.      Elliptical trainer – sprava za vježbanje

Jedna od najpopularnijih sprava za vježbanje. Iako je sprava, omogućava da se vaše tijelo giba na prirodan način. Na nekim tipovima sprava možete određivati brzinu okretaja pedala.

Plivanje

Plivanje je kao i skijanje, jedna od vježbi u kojoj sudjeluju mišići cijelog tijela. plivajte 30 minuta i sagorjeti ćete oko 400 kalorija. I to jedina vježba pri kojoj se nećete znojiti.

Šetnja

Tijekom šetanja također sagorijevamo dosta kalorija, iako nam se to baš ne čini. Ista je prednost kao i kod trčanja, nije vam potrebna nikakva dodatna oprema. Tijekom šetanja pokušajte ispraviti kralježnicu i ne zaboravite gibati ruke. Položaj kralježnice tijekom šetanja jer vrlo važan da je ne biste iskrivili.

Preskakanje užeta

Preskakanje užeta je omiljena igra djece. Šteta što smo mi stariji zaboravili tu igru. Uže je odlična „sprava za vježbanje“. Možete ga preskakati doma, na poslu, u parku na svježem zraku, … čak ga možete ponijeti i na putovanje. Za početak, preskačite preko užeta 1-2 minute, tijekom pauze lagano šetajte, te ponavljate tako 10-20 minuta. S vremenom ćete duže preskakati uže.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply