7 razloga zašto biste trebali voziti bicikl

vožnja bicikla, najzdravija vježba, zdravlje, prehranaVožnja bicikla jedna je od najefektnijih vježbi. Stoga, počnite odmah!

Ponekad nam se čini da vožnja bicikla nije baš dobar izbor kada želimo smršavjeti. Većina nas zamišlja da proces mršavljenja podrazumijeva puno znoja i težih oblika vježbanja. Moram priznati da sam ja među onima koji su bili pomalo skeptični.

Dok nisam otkrila :

  1. Vožnjom bicikle možete izgubiti i do 500 kalorija u sat vremena.
  2. Ova vožnja je idealna za gubljenje masnih naslaga, a možete se voziti samo dva puta tjedno.
  3. Ne samo da će vam oblikovati noge, nego i gornji dio tijela. Kako su vam noge stalno u pokretu, oblikujete i donje trbušnjake (za koje znamo da ih je najteže postići).
  4. Osjećate se usporeno i nemate energije? Vožnja bicikla povećat će vam količinu energije i smanjiti osjećaj stalnog umora. Biciklizam aktivira neurotransmitere, točnije dopamin koji je povezan s energijom.
  5. Kod vožnje bicikla manje su vam opterećena koljena i gležnjevi, za razliku od trčanja ili hodanja.
  6. Vožnja uzbrdo, u trajanju od 10 minuta, aktivira cijelo tijelo. Naročito trbušnjake dok pokušavate održati ravnotežu na biciklu. Ponovite dva-tri puta vožnju uzbrdo i definitivno ćete osjećati svaki dio tijela.
  7. Od srčanog udara umire dosta žena. Uzroci su visok krvni tlak i kolesterol. Ako vozite bicikl tri puta tjedno, po pola sata, znatno ćete smanjiti količinu lošeg kolesterola, a samim time i krvni tlak.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.