Acidofil izvor zdravlja

acidofil jogurt stres probava bakterije Ukoliko jedete tešku hranu, malo se krećete i stalno ste pod stresom-posegnite za acidofil koji je izvor zdravlja.

Svakako Vam preporučavamo da u svoju prehranu ubacite jogurt acidofil-mliječni fermentirani proizvod. Ukoliko kupujete nekakav jogurt, svakako dajte prednosti acidofilu umjesto voćnih jogurta koji u sebi sadrže dodane šećere.

Što je acidofil?

Acidofil je naziv za  bakteriju Lactobacillus acidophilus koja se koristi za fermentaciju mlijeka u jogurt. Isto tako acidofil je jedan od najpoznatijih probiotika.

Zašto se acidofil  upotrebljava?

Acidofil se upotrebljava za poboljšavanje što boljeg rada probavnog sustava. Liječnici i nutricionisti često savjetuju pancijentima dodatno uzimanje acidofilnog mlijeka ( jogurta) uz uzimanje antibiotika,jer antibiotici po prirodi ubijaju i „dobre“ i „loše“ bakterije u probavnom sustavu. Također se pokazalo da je acidofil učinkovit protiv gljivice Candida albicans.

Savjet:

Svakodnevno upotrebljavajte acidofil, npr. ujutro za doručak uz integralno pecivo pojedite jedan acidofil i poboljšajte svoju probavu, kako bi se Vaš organizam mogao boriti protiv stresa i loših bakterija.

Izvor: zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.