Akne na vašem licu otkriva zdravstveno stanje

akneImate prištiće na obrazima? Jeste li znali da to upućuje na probleme s bubrezima? Saznajte što akne otkrivaju o vašem zdravlju …

Koža je najveći organi i sve što se događa u našem organizmu, dobro i loše, ona to otkriva. Koža na jedinstven način s nama komunicira i upućuje na na zdravstveno stanje. Promotrite vaše lice i otkrijte što vam koža želi poručiti. Područje akni na vašem licu otkriva ;

  • Čelo – akne na čelu upozoravaju da nešto nije u redu s vašim probavnim sustavom. Izbjegavajte brzu hranu koja je bogata lošim mastima. Obogatite prehranu voćem i povrćem koji sadrže velike količine vlakana i pije što više vode.
  • Područje između obrva – akne upozoravaju na probleme s jetrom. Pijete li previše alkohola, konzumirate velike količine mliječnih proizvoda? Jetru je potrebno detoksicirati. Pratite program detoksikacije.
  • Područje između očiju i ušiju te obrazi– akne na ovom području upućuju na bubrege. Velika je vjerojatnost da je vaše tijelo lagano dehidriralo. Pijte što više vode.
  • Nos – upućuje na probleme sa srcem. Provjerite krvni tlak i razinu vitamina B. Nemojte zaboraviti na kolesterol. Zamijenite „loše“ masti s „dobrim“. Povećajte tjelesnu aktivnost. Neka vaša prehrana bude bogata omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Ne zaboravite na orašaste plodove, rinu i sjemenke lana.
  • Područje ispod očiju – upućuje na dišni sustav. Imate li problema s alergijama, to je prvo mjesto gdje će se pojaviti simptomi. Pušite li, također će područje ispod očiju promijeniti boju i pojaviti će se akne. Predlažemo da izbjegavate hladnu hranu i smanjite unos šećera. Provodite više vremena na svježem zraku. Jedite što više voća i povrća.
  • Područje oko usana – hormoni, odnosno hormonalne promjene će uzrokovati pojavu akni na tom području. Želite li dovesti svoje hormone u ravnotežu, osigurajte dovoljnu količinu sna.
  • Brada – upućuje na probleme sa želucem. Konzumirate previše hrane koja je bogata toksičnim tvarima. Povećajte udio vlakana u vašoj prehrani i pijte što više biljnih čajeva koji će vam pomoći pri izbacivanju štetnih tvari iz organizma.
  • Vrat – akne na vratu upućuju da se vaš organizam bori protiv bakterija. Jedite što više voća i povrća, spavajte i ne zaboravite vježbati.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply