Bundevine sjemenke

bundeva, sjemenke, zdravlje, prehranaVolite li bundevine sjemenke (špice)? Vaše zdravlje ima i te kako koristi od njih i ovo je idealna namirnica za osobe koje žele prestati pušiti.

Bundevine sjemenke bogate su vitaminima, mineralima i drugim važnim fitonutrijentima :

–         Magnezijem

–         Manganom

–         Fosforom

–         Cinkom

–         Bakrom

–         Željezom.

Bundevine sjemenke ojačat će vam imunološki sustav i pomoći će vam pri borbi protiv osteoporoze. Također, odlični su za snižavanje „lošeg“ kolesterola, a povećaju „dobri“.  Sadrže i različite vrste vitamina E koji će vas braniti od razvoja stanica tumora.

Bundevine sjemenke imaju antimikrobna svojstva. Stoga, ako su u vašem organizmu prisutne gljivice ili virusi, špice će to riješiti.

Dijabetičari svakako smiju konzumirati sjemenke jer reguliraju inzulin u krvi i stvaraju dodatnu zaštitu bubrega.

Jedite ih kako god vam odgovara, iako je većina nas navikla sirove sjemenke malo posoliti i staviti u pećnicu da „uhvate“ malo zlatne boje.

Pušači, ovo vam je idealna namirnica da se riješite ovisnosti. Tijekom odvikavanja postoji određena doze nervoze i vjerojatno ćete svaki put kad osjetite želju da zapalite cigaretu htjeti nešto pojesti. E pa u tom slučaju zgrabite sjemenke. Zabavite će vas da ne mislite na cigarete, a ujedno će vam organizam obogatiti nutrijentima koji će vam pomoći pri „čišćenju“ organizma od toksina.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply