Čajevac i neven za urasli nokat

urasli nokatMuči vas urasli nokat? Uklonite tegobe upotrebom ljekovitog bilja : čajevac i neven ….

Urasli nokti najčešća su pojava na palčevima. Liječnici sve češće navode neudobnu, modernu obuću, neobičnog izgleda. K tome i pridonose sintetski materijali od kojih su izrađeni.

Na palčevima se ponajprije pojave rane koji postaju otvoren puta za bakterije i gljivice. Razvoju bakterija i gljivica pridonosi znoj. Urasli nokat predstavlja strano tijelo, pa se javlja infekcija i otekline koje postanu bolne.

Jako je važan i način na koji obrezujete svoje nokte. Potrebno ih je obrezati ravno. Na taj način izbjegavate njihovo savijanje. Odrežete li nokte krivo, nokat se savija i nalazi se pod stalnih pritiskom obuće. Kontinuirani pritisak dovodi do urastanja jedne ili obje strane nokta. Većina osoba da bi spriječila ponovno urastanje nokta, radikalno obrezuju nokte, naročito rubove. Međutim, to je samo privremeno rješenje.

Iskoristite ljekovito bilje. Kod uraslog nokta na palcu, pripravite kupku od tople vode i šest kapi ulja od čajevca. Stopalo namačite po pet minuta, dva puta na dan. Čajevac će spriječiti infekciju. Također, možete iskoristiti i tinkturu od nevena. Neven ima antiseptička svojstva te će očistiti i omekšati nokat.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply