Cikla

cikla izvor zdravlja, protiv raka, karcinoma, jača imunitetCikla je povrće koje  jača organizam i imunitet, pomaže u liječenju tumora, leukemije, raka, reume, gihta, bolesti kože…

Kako cikla sadrži veliko bogatstvo raznovrsnih visokovrijednih sastojaka i to onih koji obnavljaju krvi jačaju organizam, ona se mora naći u jelovniku svih kućanstava, a da ne govorimo o uzimanju cikle kao lijeka od mnogobrojnih bolesti.

To su ponajprije bolesti krvi, kao što su oblici anemije, arterioskleroza, masnoće u krvi jer cikla sprječava taloženje kolesterola i triglicerida na arterijama, onemogućuje slobodne radikale da uništavaju stanice, sprječava infekcije i štiti od slabokrvnosti.

Bolesti jetre i to masne jetre, žutice, tvrde jetre, ciroze kod koje su rezulteti vidljivi već nakon kraćeg terapijskog uzimanja soka od cikle. Betain ima važnu ulogu u mobilizaciji neutralnih masti iz stanica jetre te se preporučuje kod masne degeneracije jetre.

Cikla pomaže u liječenju :

  •   tumora benignih i malignih, leukemije i raka (grudi, jednjaka, žlijezde, glave, crijeva, noge, usne šupljine, pluća, prostate, izlazno debelo crijevo, slezene, želuca, maternice),
  •   reume i gihta, a naročito kod povišene mokraćne kiseline,
  •   bronhitisa, upale pluća, gripe i prehlade,
  •   kod oboljenja mozga i živaca,
  •   bolesti kože
  •   bolesti krvnih žila
  •   posljedica zračenja, a pripisuje joj se moć zaštite od radioaktivnosti i od X zraka.

Betain i betacian čine ciklu izvrsnim lijekom za učvršćivanje krvnih žila, smanjenje kolesterola u krvi, izmjenu tvari, kao i funkcija jetre kod arterioskleroze zbog sadržaja joda te dobro djeluje i kod demineralizacije kostiju i zuba. Autocijan je topla crvena boja korijena cikle koja je u narodu izazvala uvjerenja da ta krvavo crvena boja ujedno i stvara krv, kao što i nije tako daleko od istine. Neki autori navode i antikancerogeno djelovanje autocijana.

Cikla zatim uspješno regenerira oštećene stanice i pozitivno djeluje na promjene stanica zahvaćenih karcinomom. Također, uspješno uklanja posljedice pušenja, tj. trovanja nikotinom. Sok sprječava i starenje organizma. U Africi sok koriste kod trovanja cijanidnim spojevima.

Izvor : I. Lesinger, Priroda kao lijek : Povrće, Knjiga 2, adamić, 24sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.