Čokolada ne uzrokuje akne

akneAmerički dermatolog dr. Fulton tvrdi da čokolada ne uzrokuje akne. Saznajte što najnovija istraživanja otkrivaju o aknama.

Akne nastaju kada se kožne pore začepe i osoba dobije upalne ili neupalne ranice. Akne se svrstavaju u četiri stupnja, od kojih je prvi blago oboljenje kože s nekoliko bubuljica, s bijelim i crnim točkicama na vrhu. Četvrti i najozbiljniji stupanj sastoji se od mnogo bubuljica s bijelim i crnim točkicama, gnojnim prištićima, kvržicama i cistama. Četvrti stupanj akni često je popraćen jakom upalom koja poprimi crvenu ili ljubičastu boju. To je znak da trebate posjetiti dermatologa.

Najnovija istraživanja otkrivaju da su uzrok aknama – geni, odnosno nasljednost. Genima pridonose :

  • Stres
  • Izlaganje suncu
  • Promjene godišnjih doba
  • Šminka
  • Uzimanje antibebi pilula.

Kada imate problema s aknama, morate voditi računa o :

1.      Šminka

Ne koristite šminku na bazi ulja. Ulje je obično derivat masnih kiselina koji su jači od vaših vlastitih masnih kiselina. Ako ste skloni aknama, upotrebljavajte šminku koje ne sadrži ulja. Čitajte naljepnice, ako sadrže isopropyl myristate, natrijev lauryl sulfat, laureth-4 te D i C crvene boje trebate ih izbjegavati. Izbjegavajte spavanje sa šminkom, obavezno je uklonite prije počinka. I najvažnije : zavolite prirodni izgled. Što manje šminke koristite, to je bolje.

2.      Pilule za sprječavanje začeća

Istraživanja dr. Fultona pokazuje da neke tablete protiv začeća pogoršavaju akne.

3.      Prestanite ih dirati

Nemojte stiskati prištiće. Stalnim diranjem samo ćete pogoršati upalu.

4.      Posvetite pažnju suhoj koži

Suha koža sklonije je upalama, pa samim time i aknama. Svakodnevnim korištenjem prirodnih hidratantnih krema spriječit ćete nastajanje akni.

5.      Izbjegavajte sunce

Smanjite izlaganje sunčevim zrakama. Kreme za sunčanje najprije nanesite iznad lakta da biste provjerili reakciju vašeg organizma. Ne uzrokuje li odgovarajuća krema nikakve upale, svakako je nanesite na lice prije izlaganja suncu.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

One thought on “Čokolada ne uzrokuje akne

  1. Tvrdnja da akne i prištiće ne izaziva čokolada je 100% -laž. Iz vlastitog iskustva i iskustva drugih cura pouzdano znam da čokolada izaziva akne.To se najbolje vidi kod djevojaka, žena kad su u PMS-u.Ti dana je pojačana konzumacija čokolade a nakon toga na licu nastaje groblje bez izuzetka.
    Ukoliko u PMS-u ne konzumirate čokoladu, šećer i druge slastice lice će ostati čisto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.