Depresija nesanica i čaj

trava gospina nesanica čajVrlo često čitamo članke i slušamo na televiziji o ljekovitosti zelenog, bijelog i crnog čaja. Koji čaj piti za depresiju i nesanicu.Na velika vrata su ušli ovi Azijski čajevi.


Savjetuje se svakodnevno konzumiranje jer su istraživanja dokazala da uništavaju stanice koje uzrokuju rak te poboljšavaju uklanjanje štetnih tvari iz organizam. Dokazano je da snižavaju krvni tlak i razinu šećera u krvi. Zeleni, bijeli i crni čaj su postali omiljeni napitak osobama koje su žele smršavjeti i onima koji žele detoksicirati organizam.

Svi ovi čajevi se dobivaju od iste biljke, ali je različit njihov način obrade. Crni i bijeli čaj se proizvodi isto kao i zeleni od biljke Camellia sinensis. Nakon branja, bitno je spriječiti fermentaciju zelenog čaja, dok dobivanje crnog čaja upravo uključuje fermentaciju. Kod obrade, bijeli čaj se najmanje obrađuje i tako zadržava najviše hranjivih i ostalih izrazito ljekovitih tvari.

Međutim, kao i svaka druga vrsta čaja, tako i ovi čajevi imaju određene nuspojave koje nekim osobama mogu više odmoći, nego li pomoći.
Bolujete li od depresije ili nesanice, izbjegavajte ove čajeve. Njihova razlika leži u koncentraciji kofeina. Ovi Azijski čajevi nisu baš pogodni za osobe koje imaju problema sa spavanjem. Nikako ih nemojte upotrebljavati kao sredstva za smirenje jer će samo pogoršati vaše stanje. Radije birajte naše Hrvastke čajeve za nesanicu i depresiju. Svakako birajte :

– Gospinu travu
– Lipu
– Kamilicu.

Popijte jednu šalicu čaja od Gospine travu i mirno spavajte!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply