Dijetetska gazirana pića štete zdravlju

dijetetska gazirana pićaIstraživanja su dokazala : Dijetetska gazirana pića opasnija su od običnih gaziranih.

Američki znanstvenici istraživali su godinama utjecaj dijetetski negaziranih pića. I samo kažu da su ostali iznenađeni rezultatima. Pretpostavljali su da su dijetetski proizvodi ipak zdraviji od običnih.

U dijetetskim pićima se nalaze umjetna sladila koja su trebala zadovoljiti potrebe potrošača za slatkim, s vrlo malo kalorija. „Lažni“ šećer pokušava prevariti organizam i uvjeriti ga da jede pravu hranu. Međutim, organizam ne dobiva dovoljno što mu treba iz umjetnih sladila.

Rezultat konzumiranja umjetnih sladila je poremećaj organizma. Kad pojedete obični šećer koji svakodnevno konzumiramo, budući da je organizam prevaren već nekoliko puta, organizam više ne zna što treba napraviti s običnim šećerom. To zapravo znači da organizam više ne izlučuje hormone koji reguliraju šećer u krvi i krvni tlak.

Također, dokazano je da dijetetski proizvodi općenito, debljaju više nego obični. Stoga, nemojte se iznenaditi ako ste se udebljali od ovih proizvoda. Umjetna sladila povećavaju apetit i stvaraju ovisnost. Čak će vaš mozak aktivirati organizam da traži što više kalorične, zaslađene hrane.

Ovo je još jedna od prevara proizvođača. Potražnju za zdravim pićima zamijenili su još opasnijim. I još su nas uvjerili da je to uistinu za nas zdravije. Proizvodi sadrže uzročnike dijabetesa, srčanih bolesti te moždanog i srčanog udara.

Dok se ne uvedu nove mjere koje će zaštiti nas potrošače, budite oprezni. Nadamo se da će stevija uskoro zamijeniti rafinirani šećer i umjetna sladila. iako i nju pokušavaju proglasiti štetnom. Prirodno je sladilo, a nema kalorija. Koja ironija!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply