Disanjem odstranite masnoće – vježbe disanja

vježbe disanjaDisanje uklanja posljedice stresa, a samim time dovodi u ravnotežu hormone koji utječu na našu vitkost. Isprobajte : vježbe disanja!

U malim staničnim centralama, mitohondrijima, gori plamen koji sagorijeva masnoće, ako ima dovoljno kisika. Vi sjedite i stisnete svoja pluća. Dišete plitko grudima, a ne duboko do trbuha. To primjećujete po grudnom košu koji se podiže i spušta. Umjesto da kao profesionalni sportaši, pri svakom udisaju razbuktate plamen, u stanicama s osam litara zraka, vi šaljete samo dvije litre u 70 bilijuna stanica. Nastojte unositi više kisika u vaš organizam.

Umjesto masnoća uglavnom sagorijevaju ugljikohidrati, pa metabolizam stvara kisele tvari. Organizam ina previše kiselih i otpadnih tvari. U tijelu se skuplja više vode kako bi se neutralizirale štetne tvari koje organizam želi izbaciti van, a masnoća se taloži da određenim dijelovima tijela.

Vježbe disanja će vas opustiti, ali i pomoći organizmu da se opskrbi kisikom. Pokušat ćemo vam to objasniti ovako : Da bi svijeća gorjela i sagorijevala vosak od kojeg je napravljena, potreban je kisik. Stavite li svijeću u prostor gdje nema kisika, ona neće gorjeti. Isto je i s našim organizmom. Nedovoljna količina kisika u krvi i našim stanicama, onemogućava sagorijevanje masti.

Vježbe disanja možete raditi svugdje, na poslu dok ste u uredu, tijekom šetnje, u stresnim situacijama.

Dišite za bolje držanje, dobro sagorijevanje masti i veće samo pouzdanje.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply