Domaće kravlje mlijeko

domaće kravlje mlijekoNe vjerujte svemu što vam kažu o domaćem kravljem mlijeku.

Zadnjih godinu dana sve se više govori o štetnosti kravljeg mlijeka. I sami smo svjedoci afere zvana alfatoksin, koja se dogodila u Hrvatskoj prije nekoliko mjeseci. Odjednom je i cijeli svijet na dijeti i samo se priča : „ Mlijeko sadrži toliko masnoće, od njega se samo deblja“!

Tako zdravo kravlje mlijeko odjednom je na tako lošem glasu. Neki se čak usuđuju ići do te granice pa govore kako mlijeko nije zdravo i nije potrebno našem organizmu. Netko nam opasno želi ugroziti zdravlje.

Kravlje mlijeko je izrazito zdravo. Prije 100 godina većina djece ne bi ni preživjela da nije bilo kravljeg mlijeka. Kravlje mlijeko je bilo izvor ne samo mlijeka nego i vrhnja, sira i jogurta. I najvažnije, najbolji je izvor kalcija!

Znanstvenici upozoravaju na opasne toksine, bakterije u mlijeku, antibiotici koji se u njima nalaze, hormoni koji remete naše endokrini sustav,… U zamjenu za mlijeko nude rižu, kokosovo mlijeko, badem, …. Slažem se da su te namirnice zdrave i potrebne našem organizmu, ali ne mogu zamijeniti mlijeko.

Osobe koje vam savjetuju razne zamjene za mlijeko, nikada i nisu probali domaće mlijeko. Osobno, kad sam bila beba od nekoliko mjeseci, završila sam u bolnici s viskom temperaturom i dijarejom. Liječnici su ustanovili da sam alergična na industrijsku hranu (mlijeko u prahu) i savjetovali su mojim roditeljima da me hrane isključivo domaćim kravljim mlijekom.

Slažem se s jednom činjenicom, mlijeko koje kupujemo u dućanima, nije zdravo. Mlijeko koje kupujemo je zapravo razmućeno mlijeko u prahu kojemu se dodaju razni aditivi koji će osigurati da se mlijeko malo zgusne kad ga kuhate, daju miris,…

Podržavam inicijativu naših mljekara da kupuju automate i prodaju svoje domaće mlijeko. Razlika u cijeni više i nije tako velika. Provjerite u svom mjestu gdje možete kupiti domaće mlijeko i slobodno ga konzumirajte.

Britanska istraživanja su pokazala da kalcij u mlijeku zapravo potiče izlučivanje masnoća. Dok pijete mlijeko, zapravo mršavite!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply