Glavna opsesija današnjice : Mršavost

mršavost, mršavljenje, zdravlje, prehranaDanašnji mladi dosta su bombardirani brojanjem kalorija i mršavošću. Zadnjih nekoliko godina, u svijetu se povećava broj djevojčica oboljelih od anoreksije i bulimije.

Modni časopisi i televizija stavili su u prvi plan mršavosti. Ne govori se tu o zdravlju, zdravoj prehrani, nego samo o tome kako biti mršav. Smatra se ako si mršav, da si i zgodan. Nažalost, pod taj utjecaj došle su najmlađe generacije. Njihova tijela se još uvijek razvijaju i na samom početku menstrualnog ciklusa, dolazi do ozbiljnih poremećaja koje je kasnije jako teško popraviti.

Ovaj problem mršavosti kod mladih djevojčica trebali bi ozbiljno shvatiti jer postoji mogućnost da poremete svoje hormone te kada odluče kao starije i zrelije osobe imati svoju obitelj, neće moći imati djecu.

Da bi svaka žena i djevojka imala normalan i pravilan menstrualni ciklus, potrebno je da ima malo sala, usuđujem se tako reći. Bez masnoća, koje naše tijelo treba imati, u određenim količinama, osigurava proizvodnju hormona.

Međutim, anoreksija i bulimija nije prisutna samo kod djevojčica, nego i kod odraslih žena. Pojavio se i trend da trudnice trebaju vježbati i ono što je najvažnije da čim se porode, glavni je cilj skidanje viška kilograma.

Mršavost sama po sebi ne znači da ste zdrava osoba. Postoje osobe koje su izrazito mršave, ali primjerice imaju visok loš kolesterol.

Ova stranica je prvenstveno osnovana da bi uputila ljude kako se zdravo hraniti. Trudimo se prenijeti vam sva nova saznanja o prehrani i kako je ona važna za naše zdravlje. Nije nam u cilju promicati mršavost. Želimo da budete zdravi i dišete punim plućima.

Želimo poručiti mladim djevojkama da budu zadovoljne svojim izgledom. Svatko od nas poseban je na svoj način i građen na jedinstven način.

Jedite zdravo, osigurajte svoj organizmu sve nutrijente koji su mu potrebni i nećete imati nikakve brige s izgledom.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply