Misteriozne glavobolje i bol

glavobolja i bolKralježnica je glavni krivac za sve. Saznajte zašto ….

Vjerujem da su vam poznata jutra kad se budite s glavoboljom i boli. Osjećate se umornije nego prije spavanja, kao da vas je pregazio kamion. Navesti ćemo neke uzroke što to utječe na našu kralježnicu, pa konačno i naše glavobolje :

Stari madrac

Provjerite koliko je star vaš madrac. Jako je važna podloga na kojoj spavate. Za zdravlje kralježnice poželjno je da madrac bude što čvršći. Kupujte li novi madrac, nemojte birati one u koje lagano tonete.

Težina torbe

Čak i najmanja torbica utječe na položaj kralježnice. Izbjegavajte nošenje velikih torbo koje su natrpane s puno stvari. Znanstvenici kažu da težine torbe koju nosite ne treba biti teža od 10 % vaše tjelesne težine. Primjerice, imate li 60 kg, vaša torba ne bi trebala biti teža od 6 kg.

Cipele

Prevelike pete stvaraju preveliki pritisak na kralježnicu, ali također nisu ni zdrave popuno ravne cipele, primjerice kao što su baletanke. Idealne potpetice su od 4 cm za svaku kralježnicu.

Stres

Emocije kao ljutnja, depresija, …. izazivaju napetost mišića. Stoga, riješite se negativnih emocija i dopustite svojim mišićima da se opuste.

Sjedenje tijekom cijelog dana

Sjedenje u uredu cijeli dan, svakako je loša vijest za kralježnicu. Pogotovo jer nitko od nas ne sjedi uspravno, nego se svi sagnemo. Zbog dugog sjedenje, mišići kralježnice gube svoju fleksibilnost. Također, sjedenje stvara veći pritisak na kralježnicu nego stajanje.

Idealna opcija za jačanje kralježnice i leđnih mišića bilo bi vježbanje. To ne moraju biti intenzivne vježbe. Jednostavno malo koristite vježbe istezanja.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply