Grickajte kikiriki!

kikirikiMislili ste da kikiriki spada u zabranjene grickalice? Prevarili ste se. Evo i zašto …

Vrlo često mislimo da kikiriki nije baš najbolja opcija za grickanje ispred televizije i da spada u namirnice koje bih trebali izbjegavati. Međutim, prevarili ste se kao i mi.

Danas će vam većina znanstvenika savjetovati da konzumirate kikiriki jer je orašasti plod, isto kao i bademi, orasi, lješnjak i pistacije.

Prehrambene vrijednosti kikirikija trebao bi svatko od nas cijeniti. Iako, ponajviše ga cijene osobe koje imaju zdravstvenih tegobe koje su uzrokovane nedostatkom folne kiseline. Kikiriki bi trebale konzumirati i osobe koje imaju problema s kardiovaskularnim bolestima jer sadrži antioksidanse koji štite srce od srčanog udara, čak i moždanog udara. Djeluje kao laksativ te općenito poboljšava zdravlje probavnog sustava. Imate li problema s viškom želučane kiseline, smanjite je grickanjem kikirikija. Pomoći će vam i pri pražnjenju crijeva i tegobama s hemoroidima.

Kikiriki bi trebale konzumirati i dojilje jer potiče lučenje mlijeka. Nemojmo zaboraviti i muškarce jer jača oslabljenje muške potencije. Dijabetičari, kikiriki će vam pomoći pri održavanju razine šećera.

Kao što vidite, kikiriki je iznimno zdrava namirnica za sve bolesti. Potičemo vas da ga grickate i nekoliko puta na dan, po jednu šaku. Nemojte se zamarati kalorijama.

Pripazite samo na količinu soli ako kupujete gotovo očišćene. Radije kupite neočišćeni. Vaše zdravlje će na taj način imati više korsiti.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

 

Leave a Reply