Hrana za testosteron: hormona mišića

hrana, testosteron, hormon mišića, zdravlje, prehranaUkoliko želite imate jake mišiće, svakako je potrebno paziti na prehranu. Jednostavno postoje namirnice koje će vam pomoći pri postizanju vašeg cilja.

Grah – Superzdrava namirnica, niskog glikemijskog indeksa, bogata cinkom. Grah u umaku od rajčica, poznat kao baked beans – po sadržaju cinka ravan je crvenom mesu.

Orasi makadamija – Ova vrsta oraha jedan je od najboljih izvora monozasićenih mansoća i povećava razinu testosterona u mirovanju.

Zeleno lisnato povrće – Odlična namirnica za podizanje testosterona, a osobito je špinat bogat vitaminom E. Nemojte jesti više od jedne zdjelice špinata na dan jer neka istraživanja pokazuju da previše špinata može povisiti krvni tlak.

Sir – iako je tvrdi sir bogat nepoželjnim zasićenim masnim kiselinama, neka istraživanja pokazuju da je najviše testosterona izmjerena kod muškaraca koji su jeli najviše tvrdog sira. S tvrdim sirom treba biti oprezan jer sadrži masnoće nepoželjne u krvožilnom sustavu. Ali ako se hranite zdravo i ako redovito trenirate, povremeno pojedite sir za višu razinu testosterona. Međuobrok za najbolji učinak – komad sira sa 10 oraha makadamija.

Izvor: dr. Lejla Kažinić Kreho : Prehrana 21. Stoljeća

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.