Iđirot i podbjel – rješenje za ovisnost o pušenju i nikotinu

ovisnost o pušenju i nikotinuRiješite se ovisnosti o pušenju i nikotinu ispijanjem soka od podbjela i žvakanjem korijena iđirota.

Kad je u pitanju ljekovito bilje, nemamo baš previše strpljenja dugo piti čajeve, pa radije odustajemo. Međutim, tajna ljekovitog bilja je da postepeno uklanja sve naše tegobe i one se više ne vraćaju. Vrlo često podcjenjujemo moć biljaka, pa posegnemo za sintetskim preparatima, u nadi da će nam otkloniti ovisnost preko noći. Iđirot i podbjel su svakako biljke koje će vam pomoći da prestanete pušiti, ali potrebno je biti uporan.

Svakodnevnim pušenjem smanjuje se koncentracija kisika u našem organizmu te se javljaju tegobe kao što su umor, manjak koncentracije te u konačnici javlja se kašalj koji uništava zdravlje bronhija. Također, povećava se koncentracija toksina u tijelu.

Rješenje za ovisnost o pušenju i nikotinu je iđirot čija uloga leži u činjenici da je on dobro sredstvo za pročišćavanje cijelog tijela. Dakle, potaknuti će otklanjanje svih štetnih tvari iz organizma. Podbjel će vam pročistiti dišni sustav i vrlo brzo ćete primijetiti da lakše dišete.

Podbjel je biljka odlična za proljetnu kuru jer tada i cvjeta. Svakodnevno pijte dvije do tri čaše soka od podbjela sa šalicom goveđe juhe ili vrućim mlijekom, ujutro i navečer. Korijen iđirota najprije morate osušiti. Kad god osjetite želju za cigaretom, žvačite korijen. Nemojte ga gutati, nego ga ispljunite. Ako ipak odlučite zapaliti cigaretu, više vam neće imati tako „divan“ okus na kakav ste navikli.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Reference :

–          M. Treben, Zdravlje iz Božje ljekarne, Mozak knjiga, Zagreb, 2006.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.