Kako otjerati ose

Vrijeme je ljeta i ose su svugdje prisutne, ali nisu nikako dobro došle u našu okolinu posebice gdje se nalaze mala djeca. Ose su timski igrači, kada doleti jedna osa, odmah ih stiže sve više i više.

Donosimo nekoliko savjeta kako otjerati ose:
1. Ako ste postavili pivski mamac ili pak šećerni, pripazite, jer tako će te namamiti dodatno ose, a upitno je hoće li te ih utopiti.
2. Pokrijte hranu i sokove jer ih mirisi jednostavno mame.
3. Kupite sprej protiv osa
4. Pripazite prilikom ispijanjem napitaka u vrijeme ljeta, osa se može nalaziti npr. u limenci osvježavajućeg napitka i tako vas može ubosti u usnu šupljinu.
5. Izbjegavajte nanošenje jakih mirisa, parfema.
6. Nikada nemojte mahati rukama ukoliko ukoliko doleti osa , pokušajte ostati smireni.
7. Uvijek držite kante za smeće zatvorenima.
8. Svakako se preporučuje da stavite mrežu protiv insekata, posebice u spavajućoj sobi.
9. Ukoliko primijetite velik broj osa, najbolje se obratiti tvrtki koja radi DDD. ( Dezinsekcija,Deratizacija, Dezinfekcija)
10. Ako je nekoga ubola osa a znate da je alergičan, odmah pozovite hitnu medicinsku pomoć na broj 112.
11. Ako ne znate da li je netko alergičan na ubod ose, svakako nakon uboda ose, ostanite s osobom da vidite hoće li imati alergijsku reakciju.
12. Svakako preporučujemo da provjerite prije uboda ose da li ste alergični, to možete napraviti tako da izvadite krv u specijaliziranim laboratorijima i napravi alergološko testiranje ( otrovi kukaca).

Savjet:
Gore smo dali nekoliko savjeta kako otjerati ose, nikako se ne preporučuje da se ose uništavaju u velikim količinama, jer one imaju svoje dobrobiti u prirodi.

Leave a Reply