Kako prevladati stresni povratak sa godišnjeg na posao?

stres, posao,zdravlje,prehranaVratili ste se sa godišnjeg i burni povratak na posao. Buka u gradu te gužva na putu za posao već prvi dan stresno utječe na vaš organizam i na vaše zdravlje.

Proveli ste nekoliko dana na godišnjem. Uživali ste na suncu na plaži i opuštali se uz predivne zvukove more. Navečer lagana šetnja na svježem morskom zraku i laganoj, bez stresnoj atmosferi.

 Predlažemo kako se „zaštiti“ od naglog porasta nervoze :

  • Omogućite sebi više vremena da se prilagodite povratku u normalni rutinu jer u suprotnom riskirate zdravstvene probleme zbog naglog opterećenja stresom. Ukoliko ste se vratili na posao i odmah vas prvi dan čeka puno posla i hrpa problema, zamolite kolegu za pomoć, nemojte nositi teret sami. Na godišnjem ste vjerojatno napunili baterije, ali ipak treba nekoliko dana da se ponovno počnete koncentrirati na posao.
  • Pokušajte se ne iskaljivati na svojim ukućanima ako ste lagano frustrirani vašim povratkom na posao. Oni to ne zaslužuju i nemate nikakve koristi od toga.
  • Nova iskustva tijekom odmora utjecala su na vaš način razmišljanja. Razmišljate o promjeni posla ili preseljenju iz bučnog grada na mirnije mjesto. Dajte si vremena i odlučite. Učinite ono što msilite da je najbolje. Primjetite li da živite u prestresnoj okolini, podržavamo vas u promjeni. Zdravlje je na prvom mjestu.

Prvi tjedan na poslu izazvati će vam glavobolju i bit ćete umorniji nego inače. Trebali biste znati da su to normalne pojave nakon provođenja vremena vani, u prirodi. Veći dio godine provodite na poslu i stalno ste napeti. Tijekom odmora dolazi do opuštanja svih mišića u tijelu. Ponekad nismo niti svjesni koliko su naši mišići zapravo stalno napeti i ukočeni dok radimo još stres dodatno pogoršava situaciju. Olakšajte sebi tegobe povratka i ne zaboravite :

  • Nakon posla, otići u laganu šetnju na svježi zrak. Kao što smo već naglasili, nije dobro organizam naglo dovesti u stanje stresa
  • Jedite što laganiju hranu, naročito voće i povrće
  • Pijte što više vode
  • Ne zaboravite vježbati. Na godišnjem ste plivali i već poboljšali kondiciju. Nemojte biti lijen i pokrenite se i zadržite kondiciju. Imat ćete više energije i bolje ćete se osjećati. Izbacite svu nervozu dok vježbate.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.