Kako se riješiti ovisnosti o gaziranim pićima ?

ovisnost, gazirana pićaJednom kada počnete piti, sigurno se teško zaustavljate – gazirana pića jednostavno su takva, tjeraju vas na još i još. Riječ je o šećeru, čime su ovakva pića izrazito bogata, te je upravo iz tog razloga tako teško mnogima izbaciti gazirana pića iz svoje prehrane.

Prekomjeran unos šećera povezuje se s mnogim kroničnim bolestima poput pretilosti, dijabetesa tipa 2 te kardiovaskularnih bolesti te se savjetuje izbaciti suvišan šećer iz svoje prehrane ako želite sačuvati svoje zdravlje.

Evo nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći pri rješavanju ovisnosti o gaziranim pićima.

Izbacite gazirana pića iz kuće

Kako vrijedi za slatkiše i grickalice, tako vrijedi i za gazirana pića – ako nam nisu u blizini, manja je vjerojatnost da ćemo ih imati potrebu konzumirati. Daleko od očiju, daleko od srca. Nemojte kupovati gazirana pića i unositi ih u svoju kuću jer tako samo sebi sprječavate uspješno izbacivanje tih pića iz prehrane.

 

Uvijek imajte bocu vode sa sobom

Ostanite hidrirani! Kada niste žedni, tijelo nema potrebu za unosom tekućine pa tako niti za unosom gaziranih pića.

Većina nas najčešće ožedni u situacijama kada smo vani u pokretu, a ako u tom trenutku nemate bocu vode sa sobom da utažite žeđ, vrlo ćete vjerojatno posegnuti za prvim oblikom tekućine koji vam se nađe u blizini.
Ako vam nedostaje okus, u vodu uvijek možete dodati kriške limuna, limete, mente, naranče, jagoda, šumskog voća itd. Dovoljno je samo malo da da okus vašoj vodi, a i vas će sigurno više privlačiti bogat okus vode.

Pronađite alternative

Hidrirani ste, pijete vode, ali jednostavno volite okus mjehurića koji daju gazirana pića. Ako se ne želite toga odreći, pokušajte s raznim alternativama s kojima ćete unositi manje kalorija, a opet zadovoljiti svoje okusne pupoljke.

Najjednostavnija alternativa je obična mineralna, a ako joj želite dodati okus, u nju također možete dodati krišku limuna, naranče ili nečeg trećega.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.