Kako tjelovježba smanjuje stres

Kako tjelovježba smanjuje stresJoš nije kasno početi pripremati tijelo za plažu. Osim dobre figure, tjelovježba smanjuje stres …

Tjelovježba je idealno rješenje za smanjenje stresa. Većini osoba se jako teško „natjerati“ da počne s tjelovježbom, ali doista jednom kad počnete, postat će vam tjelovježba vrijeme samo za sebe, početi će vas opuštati i osigurati vam željenu figuru. No, vaše zdravlje je ipak važnije od izgleda, stoga ćemo vas pokušati potaknuti na svakodnevnu vježbu jer tjelovježba smanjuje stres!

Kako tjelovježba smanjuje stres?

  • tjelovježba potiče cirkulaciju i snižava krvni tlak. Osobe koje imaju slabiju cirkulaciju trebale bi početi što prije s tjelovježbom jer poremećaj cirkulacije, ako se ne rješavaju odmah, mogu kasnije izazvati razne probleme. Slaba cirkulacije zapravo znači da kisik ne dolazi u sve stanice što onemogućava njihovo pravilno funkcioniranje. Pokušajte za početak s tjelovježbom, ako vam ne pomogne, birajte prirodne preparate. Ali, dajte prvo priliku tjelovježbi.
  • Tjelovježba uzrokuje stvaranje endorfina koji potiču osjećaj euforije i opuštanje. Nakon cjelodnevnog stresa, tjelovježba će vas opustiti i razbistriti um, ukloniti loše misli, riješiti vas anksioznosti.
  • Tjelovježba opušta mišiće i smanjuje mišiću napetost. Stres uzrokuje grčenje mišića te iz tog razloga osjećate bol u cijelom tijelu, naročito nakon izrazito stresnih situacija.
  • Tjelovježba poboljšava sliku o samom sebi i pomaže u postizanju i održavanju tjelesne težine.

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply