Kako utažiti glad tijekom dijete

dijeta, glad

Odlučili ste smršavjeti te ste odabrali i dijetu koja vam odgovara. No, imate jedan problem : kako utažiti glad tijekom dijete ?

To je sasvim normalna pojava koja se javlja svakoj osobi koja je odlučila izgubiti višak kilograma. Osim što organizam prolazi kroz ozbiljne promjene, veliku ulogu ima i psiha. Osoba koje se odluči na dijetu, u svojoj podsvjesti konstantno ima potrebu za hranom. Zapravo, prejedanje i jest jedna vrsta ovisnosti.

Drugi problem kod svake dijete su međuobroci. Većina osoba ima problema upravo s njima jer svatko između ručka i večere osjeti glad, ali problem nastaje kod pravilnog biranja namirnica. Predložit ćemo vam voćni sok koji će vam pomoći utažiti glad te ćete istovremeno dati vašem organizmu dovoljne količine vitamine i minerala, ali i potrebne zalihe šećera koji je potreban da imate dovoljno energije. Također, na našoj stranici možete pronaći i namirnice koje će vam pomoći utažiti glad – ovdje.

Sok od banane, naranče, limete i mineralne vode neće utjecati na vašu dijetu. Svakako birajte voće sokove tijekom dijete. To vam je kao da ste primili infuziju, sve što je vašem organizmu u tom trenutku potrebno.

Kako utažiti glad tijekom dijete? – Rješenje

  1. – jedna zrela banana, oguljena i narezana
  2. – jedna oguljena i nasjeckana naranča
  3. – sok od pola limete
  4. – pola čaše mineralne vode.

Sve namirnice stavite u blender i miješajte pola minute.

Uživajte!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply