Kako zaštiti kožu tijekom zime?

zima, koža, hidratantna krema, prehranaIako se čini logičnom pretpostavka što više kreme nanesemo na kožu da će ona biti bolje zaštićena tijekom zime, dermatolozi upozoravaju da to nije točno.

Deblji sloj kreme zarobi odumrle stanice koje naknadno isušuju kožu. Umjesto toga, poželjno je nanijeti hidratantni serum ispod kreme koji je idealan za što uspješniju apsorpciju u suhu, zimsku kožu.

Također je pogrešna pretpostavka da masna koža tijekom zime ne treba nikakvu zaštitu. U stvari, svrha zimske kreme je da zadrži vlagu i spriječi suhoću lica te također da stvori barijeru između osjetljive kože lica i drugih elemenata, poput vjetra i štetnih tvari (kao što je smog) koji mogu biti u zraku.

Ako imate masnu ili aknama sklonu kožu, pokušajte koristiti gel ili lagani losion. Prema Američkoj akademiji dermatologije, koža općenito postaje suha tijekom zime, ali i u područjima gdje je niska vlažnost zraka te stoga koža gubi vlagu i prirodna ulja. Zato način tuširanja može pomoći da vaša koža zadržava i obnavlja svoju vlagu tijekom zime. Tuširajte se mlakom ili hladnom vodom, nikada vrućom jer uklanja prirodna ulja kože brže. Nakon tuširanja nanijeti losion ili mlijeko za tijelo dok je koža još vlažna, u roku od tri minuta od kupanja.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply