Krastavac i blistava koža

Foto : mogliesschattenwelt.chapso.de

Foto : mogliesschattenwelt.chapso.de

Krastavac je bogat vodom, enzimima, skupinom B vitamina te nutrijentima i elektrolitima koji čine kožu blistavom izvana.

No, krastavac ima i važne minerale koji su bitni da vaša koža bude blistava :

– kalij

– kalcij

– željezo

– magnezij.

Silicij je mineral koji se u koži krastavca nalazi u izobilju te kožu čini elastičnijom i blistavijom. Voda u krastavcu bogata je enzimima i  djeluje kao hidratacijsko sredstvo. Osim što mesnati dio krastavca sadrži dosta vode, u njemu se nalazi i vitamin C koji je bitan za osobe koje imaju svjetliju put. Tu je i kofeinska kiselina koja djeluje protuupalno te umiruje kožu. To je razlog zašto se krastavac i maske na bazi krastavca koriste za područje ispod očiju kako bi se ublažili podočnjaci. U dosta tretmana za umornu kožu se upravo koriste sredstva na bazo krastavca.

Krastavac se može koristiti i za ostale dijelove tijela. Uzmite nekoliko kriški krastavca i lagano masirajte područja obuhvaćena celulitom. Fitokemikalije krastavca potičnu kolagen na zatezanje u vanjskom sloju kože. Vrlo brzo ćete primijetiti da celulit postaje manje vidljiv.

Krastavac čak pročišćava bubrege i potiče organizam na “čišćenje“. Krastavac je odličan i protiv nadutosti.

Stoga, dok je sezona krastavaca iskoristite je što više možete. Rješite se podočnjaka ispod vaših očiju te celulita. Neka krastavac bude svaki dan na vašem jelovniku jer će vam osigurati blistavu kožu, ali i vlakna prisutna u krastavcu će vam poboljšati probavu. Najučinkovitiji način da dobijete sve tvari potrebne za kožu je da koristiti čisti krastavac. Ukoliko su vam ploške nepraktične, skašite krastavac lagano žlicom. kad je u pitanju krastavac i koža nisu vam potrebni nikakvi dodaci, naročito oni sintetski.

Pažljivo birajte gdje nabavljate krastavac. Najpoželjnije je da je iz vašeg vrta ako ste u mogućnosti. To je jedini način da budete sigurni da nije tretiran s nikakvim sredstvima.

Neka krastavac bude vaše sredstvo uljepšavanje!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply