Krastavac i limun za detoksikaciju

detoksikacija, limun, krastavac

Krastavac i limun su dva najpoznatija sredstva za detoksikaciju. Što je onda bolje, nego li njihova kombinacija. Velika je prednost što je sezona i krastavaca i limuna što doprinosi njihovoj mogućnosti nabavljanja na lokalnim tržnicama. Uvijek će se naći odgovoran proizvođač koji nije koristio nikakva štetna sredstva pri uzgoju.

O ljekovitostima krastavca te njegovom djelovanju na organizam možete pročitati ovdje.

Također, možete pročitati kako krastavac iskoristiti za postizanje blistave kože, ovdje.

Zato ćemo se posvetiti limunu. Limun djeluje na kožu slično kao i krastavac kada je u pitanju koža. Krastavac i limun su naročito pogodni za masnu kožu. Najpoželjniji bi bilo kada bi limun bio svakodnevni dio vaše prehrane. Limun ubrzava probavu osobito ako ga pijete ujutro natašte s malo tople vode.

Limun potiče izlučivanje žuči iz jetre te također povećava proizvodnju enzima jetre. Na taj način se sprječava toksično opterećenje jetre. Ukoliko jetra dobro ne pročišćava, cijeli organizam je pun toksina. Detoksikacijsko djelovanje limuna na jetru zamijetit ćete nestajanjem akni i prištića na vašoj koži.

Limun sadrži dosta i vitamina C koji je topljiv u vodi i putuje kroz cijeli organizam te uništava slobodne radikale i toksine. Limun djeluje kao čistač krvi i kao sredstvo protiv bakterija u tijelu. Limun je svakako dio prehrane za mršavljenje i to dugoročno.

Zaključiti možemo da djelovanje krastavca i limuna ima velike pozitivne učinke na organizam. Djeluju na bitne organe tijela : bubrege i jetru koji su zapravo filteri našeg organizam. Ako filteri ne funkcioniraju kako treba, odvijaju se štetni kemijski procesi u cijelom organizmu. Želite li pomoći vašem organizmu, isprobajte :

Krastavac s limun za detoksikaciju 

  • 0,80 l soka od krastavca
  • 300 ml soka od limuna.

Uživajte!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply