Lavanda – saveznica protiv depresije

LavandaIstraživanja su pokazala : Hrvati konzumiraju previše antidepresiva. Saznajte kako vam može u borbi protiv depresije pomoći lavanda …

Lavanda se upotrebljava već od Rimskog doba. Bila je neizostavna biljka u svakom kućanstvu. Koristili su je u medicinske svrhe. Lavanda potiče regeneraciju tkiva, djeluje kao laksativ i stimulans kod problema s disanjem.

Između ostalog, vrlo je korisno i blago sredstvo protiv depresije. Istraživanja su dokazala da je isto učinkovita kao i blaži lijekovi protiv nesanice. Najveća prednost lavande u borbi protiv depresije je što upotreba njenih proizvoda nema nikakve nuspojave.

U liječenju protiv depresije, lavanda će vam pomoći tako da ćete nekoliko kapi ulja staviti u osudu vruće vode i udisati ljekovite pare. Inhaliranje djeluje kao tonik za cijeli vaš organizam, osvježava i smanjuje iscrpljenost.

Pomoći će vam i kupka od lavande. Potrebno je napuniti kadu toplom vodom i staviti dvije šake cvjetova. Opustit će vas i istovremeno vam zaliječiti kožu.

Pripravite i ljekoviti napitak od lavande. 5 suhih cvjetova lavande prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji 2-3 minute. Procijedite i stavite meda od lavande, ukoliko ste u mogućnosti nabaviti ga, ako nemate zasladite bilo kojom vrstom meda. Ovaj napitak će vas sigurno umiriti i opustiti.

U kojem god obliku koristili lavandu, svakako će vam pomoći. Od jastučića do čaja i kolača.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply