Lijek za PMS

simptomi pms,depresija,nesanica,nervoza,anksioznostMuči vas PMS? Tih dana konstantno ste nervozni i samo bi se svađali ili plakali? Jedite hranu bogatu kalcijem.

Hrana bogata kalicijem, kao što je toplo mlijeko, narodni je lijek protiv PMS-a. Američki znanstvenici proveli su malo istraživanje. Istraživanja su pokazale da su naše bake znale o čemu govore.

Deset žena dobivalo je vrl velike količine kacija (1300 mg na dan, od toga pola u hrani, a pola kao dodatak), a jednako toliko njih dobivalo je hranu s malo kalcija (600 mg na dan ili prosječnu količinu koju unose američke žene). Na polovici istraživanja, žene su zamijenile uloge : žene koje su dobivale velike količine kalcija sada su dobivale hranu s vrlo malo minerala i obrnuto.

Većina žena izjavljivala je da su imale manje simptome PMS-a tijekom prehrane s velikom količinama kalcija, odnosno bile su manje razdražljive, bolje raspoložene i manje depresivne. Nekoliko je žena tijekom uzimanja velikih količina kalcija da je imalo manje glavobolje, bolove u leđima i grčeva.

Stoga, drage moje žene, poslušajte naše bake : Pijte toplo mlijeko i jedite puno hrane bogatu kalcijem!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.