Ljekovito bilje za proširene vene

Proširene veneProširene vene na nogama postale su vam veliki problem. Saznajte koje je to ljekovito bilje za proširene vene ….

Svaki pogleda na vaše noge uzrokuje vam grč u želucu jer su vam se pojavile proširene vene. Vene su vam sve više vidljive i vijugave.

Međutim, izgled i nije toliko problem, ako bol koju osjećate. Inače, proširenje vena dovodi do umora i boli zahvaćenog dijela noge. Proširene vene mogu uzrokovati i komplikacije kao što su :

  • Upale
  • Tromboza
  • Otvorene rane.

Zbog navedenih razloga potrebno je odmah početi djelovati. Potrebno je povećati tjelesnu aktivnost : kretanje, plivanje. Nemojmo zaboraviti i ljekovito bilje koje će vam pomoći da obnovite svoje noge i vene.

Ljekovito bilje za proširene vene

Mrtva kopriva (oblozi) – dvije velike žlice žute i bijele koprive stavite u pola litre vrele vode i ostavite da odstoji pet minuta. Stavite tople obloge čaja od pripravljene smjese na listove nogu.

Mast od nevena – mažite proširene vene nekoliko puta na dan. Djeluje brzo i učinkovito.

Mast od turice – mažite proširene vene nekoliko puta na dan.

Kupke od gaveza – 200 g svježeg ili suhog lišća od gaveza stavite u 5 litara hladne vode. Ostavite da odstoji 12 sati, zagrijte i procijedite. Pripravljeni čaj ulijte u kadu s vodom. Ostanite ležati u kupki 20 minuta. Za vrijeme ležanja u kupki bubrezi i proširene vene moraju biti pod vodom. Nakon kupanja, bez brisanja, lezite u krevet, dobro se pokrijte i preznojite.

Izvor : J. Marčinković, Božja biljna ljekarna, Školska knjiga, Zagreb, 2001. Str. 221-222.

Leave a Reply