Ljetno skidanje viška kilograma

kilogrami, skidanje viška

Ljeti je puno lakše skidati višak kilograma nego li je to zimi. Razlog je vrlo jednostavan : zbog velikog broja sezonskog voća i povrća. Koliko god vam zvučalo neobično, čak i više temperature nam idu u prilog. Tijelo jednostavno ne osjeća potrebe za prženom hranom jer većinom izazove umor i težinu u želucu tijekom ljetnih mjeseci, već teži osvježenju. Upravo zbog toga trebamo iskoristit potrebe tijela i sezonsko voće i povrće.

Postoji nekoliko namirnica koje vam mogu pomoći pri skidanju viška kilograma tijekom ljeta. Namirnice koje ćemo vam predložiti u svom kemijskom sastavu već imaju tvari koje potiču otapanje masnoća i ubrzavaju metabolizam. Ono što vam je potrebno da biste skinuli višak kilograma tijekom ljeta je iskoristit maksimalno te namirnice i pokušati svaki put potrebu za slatkim zadovoljiti upravo tim namirnicama.

Stoga, započnimo s ljetnim skidanjem viška kilograma s :

1. Maline

Maline sadrže flavonodi antocijanin koji pomaže tijelu da proizvodi adiponektin, hormon koji snižava koncentraciju glukoze u krvi, ograničava apetit te ubrzava metabolizam. Bile svježe ili smrznute, maline su odličan izvor vlakana koji poboljšavaju probavu te sprječavaju nadutost. U jednoj šalici malina ima čak 8 grama vlakana. Maline možete koristiti za pripravu marmelade, sirupa i ukusnog soka.

2. Borovnica 

Borovnice su puno više od slatkastog deserta. Istraživanje provedeno na sveučilištu Michigan dokazalo je da prehrana koja obiluje borovnicama utječe kako organizam skladišti i razgrađuje šećer što rezultira smanjenjem masnoća na trbuhu. Dakle, želite li izravnati trbuh, konzumirajte borovnicu.

3. Lubenica

Lubenica sadrži 92 % vode. Ljeti će vas spasiti od dehidratacije. Lubenica je vrlo korisna namirnica jer istovremeno vam organizmu daje dovoljno tekućine, ali i utežava apetit. Ljeti ćete prije posegnuti za lubenicom, nego li za čokoladnom tortom. I upravo na taj način izbjegavate tisuće nepotrebnih kalorija jer će lubenica zadovoljiti i vašu potrebu za slatkim. Nikako nemojte zaboraviti pripraviti ukusne smoothie od lubenice.

4. Ananas

Svježi ananas je bogat enzimom koji se naziva bromelain koji olakšavu probavljanje proteina te općenito pozitivno djeluje na cijeli probavni sustav. Što je najbitnije kod skidanja viška kilograma ? Upravo održavanje pravilnog rada probavnog sustava. Tako se izbjegne nadutost i zatvor. Voćna salata s pudingom koja sadrži ananas je odličan izbor.

5. Krastavci

Krastavac sadrži više vode nego li lubenica, čak 95 %. Krastavci djeluju kao diuretik te tako potiču izbacivanje svih štetnih tvari iz organizma. Za skidanje viška kilograma bitno je rješiti se viška tjelesne tekućine. Ne zaboravite korisnu kombinaciju krastavca i limuna za detoskikaciju.

6. Patlidžan

Patlidžan ima jako nizak glikemijski indeks. Sadrži mali udio ugljikohidrata, a veliki udi vrlo važnih nutrijenata. Svakako iskušajte sva jela od patlidžana. Nemojte ga zanemariti kao bitan dio svake dijete. Svakako vrijedi isprobati krem juhu od patlidžana.

7. Kupus 

Kupus je kao da jedete vodu bogatu hranjivim tvarima koja vas slično kao i krastavaci oslobađa viška tekućine. Kupus je jedna od namirnica kod kojih ćete vrlo brzo primjetiti da gubite kilograme, naročito ako pripremate čarobnu juhu od kupusa.

8. Tikvice

Bogate vlaknima, a siromašne kalorijama, tikvice čini nezaobilaznom ljetnom namirnicom. Na koji god način ih spremili, vaš organizam ima velike koristi, pa bile to polpete ili s mesom.

Kombinirajte navedene namirnice kako god želite. Pronađite korisne recepte i na našim stranicama i krenite u ljetno skidanje viška kilograma!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply