Marmelada od malina

marmelada od malina

Izvor slike : eatsmarter.de


Pripravite zdravi slatkiš : marmelada od malina koja  je jednako zdrava kao da ste pojeli svježe maline.

Maline su slatko voće i neizostavna su namirnica svake dijete. Kada je nešto slatko, a pri tome vam pomaže pri skidanju viška kilograma, svakako mora postati jedna od vaših omiljeni slastica.

Od maline možete pripravljati razne kolače, ali i marmelada od malina neka postane dio vaše zimnice. Vrlo je jednostavna za pripravu, a tijekom hladnijih dani imati ćete u vašem domu zdravu marmeladu bez ikakvih umjetnih sladila te ostalih aditiva. Za pripravu marmelade od malina vam je potrebno :

  • 1 kg malina
  • 500 g šećera
  • sok od jednog limuna.

Maline ćete najprije oprati hladnom vodom te ćete ih zgnječiti ili pasirati, kako vama više odgovara. Stavite u veliki lonac te dodate šećer. U početku nije potrebno stalno miješati, povremeno. Međutim, kako primijetite da smjesa postaje sve gušća i gušća, potrebnije je sve češće i češće miješanje. Ne zaboravite kuhati na laganoj vatri.

Kad je kuhanje već pri kraju, stavite staklenke u pećnicu i zagrijte ih na 100 °C. Na taj način ćete uništiti prisutne bakterije, a i kad napunite staklenke, stvoriti će se vakuum i ne morate se brinuti oko roka trajanja.

Kad je marmelada već skuhana, dodajte sok limuna i dobro promiješajte. Nakon što ste napunili staklenka, ostavite ih pokrivene tijekom noći da bih se marmelada od malina postepeno hladi. Tek ih nakon 24 sata spremite na hladno i tamno mjesto.

Uživajte!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply