Maslinovo ulje u kozmetici

maslinovo ulje Osim što je maslinovo ulje dobro jesti, odlično je i za suhu kožu, nokte koji pucaju, stopala sa tvrdom kožom …

Maslinovo ulje korisno je i pri liječenju bolesti kože kao što je ekcem, alergijski dermatitis, male boginje, čirevi, svrbež … Imate li suhu kožu na laktovima i koljenima, namažite ih maslinovim uljem. Također se pokazalo kao dobro sredstvo protiv nastajanja bora.

Maslinovo ulje možete namazati izravno na kožu, ali ga možete koristiti zajedno sa toplom vodom. Topla voda i maslinovo ulje liječe iritiranu i crvenu kožu. Dodate li u tu kupku i limun, imate odlično sredstvo za uklanjanje mrlja od nikotina na noktima i koži.

Slična je kupka i za jačanje noktiju. Svaki tjedan, nekoliko puta namačite ruke u maslinovom ulju. Maslinovo ulje noktima osigurava potrebnu vlažnost i omekšava zanoktice.

Maslinovo ulje omekšava kožu i na stopalima. Zamijenite kremu za stopala sa maslinovim uljem. Prije spavanja utrljajte ulje na tabane, navucite pamučne čarape. Ponavljajte nekoliko puta tjedno i primijetiti ćete da tvrda koža pomalo nestaje.

Izvor : zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply