Mediteranska prehrana za zdrav mozak

mediteranska prehranaMediteranska prehrana ne samo da je dobra za vaše srce, nego i za vaš mozak. Mediteranska prehrana lišena je prerađene hrane i loših masti.

Većinom se mediteranska prehrana predlaže osobama koje imaju problema s viškom kilograma. Poznata je zbog upotrebe maslinovog ulja, koje se više istražuje, voćem i povrćem koje je bogato važnim nutrijentima za srčani i krvožilni sustav.

Posljednja istraživanja pokazala su da je mediteranska prehrana utječe na funkcioniranje središnjeg živčanog sustava. U nekim slučajevima pokazala se uspješna kod osoba koje su imale problema s depresijom.

Mediteranska prehrana lišena je prerađene hrane i loših masti. Sve su namirnice bogate antioksidansima i spojevima koji djeluju protuupalno. Ova vrsta hrane pomaže u smanjivanju procesa koji izazivaju upale u živčanom sustavu i ujedno sprječavaju oksidativna oštećenja, odnosno nastajanje slobodnih radikala.

Mediteranska prehrana poboljšava kognitivne sposobnosti. Mediteranska prehrana nije samo zdrava prehrana, nego održiva dijeta i u njoj bi trebalo uživati svaki dan.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply