Nabolje vrijeme za tjelovježbu

najbolje vrijeme za vježbanjeNiste sigurni koje je najbolje vrijeme za tjelovježbu? Saznajte zajedno s nama kako ga odrediti …

Vjerojatno ste se zapitali kad je najbolje vrijeme za tjelovježbu. Većini osoba koje su se odlučila baviti tjelovježbom ili su im liječnici savjetovali, predstavlja problem određivanje vremena. Često u medijima savjetuju kako je potrebno započeti dan tjelovježbom jer smatra se da na taj način ubrzamo metabolizam.

Međutim, odgovor ste upravo mogli prepoznati gledajući televiziju. Jeste li primijetili da je većina utakmica u popodnevnim satima?

Upravo je to najbolje vrijeme. U drugoj polovici dana organizam je bolje pripremljen za tjelovježbu. Srce i pluća bolje podnose tjelovježbu jer je tijelo tada najviše gipko i savitljivo.

Tjelovježba je najčešće povezana sa skidanjem viška kilograma, a ne sa zdravljem. Tijekom noći, dok spavate, srce se „odmara“. Budite li se rano i odmah počinjete sa tjelovježbom, vršite preveliki pritisak na svoj krvožilni sustav jer je još uvije „uspavan“. Tijekom dana organizam se sam pomalo zagrijava i već je pripremljen za teže napore. ,

Stoga, vježbajte u popodnevnim satima, skidajte kilograme, ali čuvajte i srce!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply