5 najlakših načina da pijete dovoljno vode

voda,čišćenje, toksini, hidratacijaSvima je nama poznato da je potrebno piti oko dvije litre vode dnevno, no svejedno je ne popijemo toliko. Sjetimo se tijekom dana koji put da bismo je trebali popiti. Istraživanja su pokazalo da većina ljudi pije jako malo vode.

Većinom nismo svjesni koliko je voda važna za naš organizam i koliko je zapravo važna hidratacija. Voda čisti organizam od toksina, osigurava nam dovoljno energije, jača imunološki sustav i održava mladolikost kože.

Nedovoljno vode uzrokuje glavobolju, bol u zglobovima i umor.

Pokušat ćemo vam pomoći s nekoliko kratkih natuknica kako da počnete piti više vode :

Popijte čašu vodu ujutro čim ustanete

Prije nego što operete zube, popijte čašu vodu. I prije nego što se uputite na posao, nakon doručka, popijte još jednu čašu. Ako vam je lakše, možete uliti vodu u bocu i stvaiti na vidljivo mjesto da ne zaboravite piti.

Zasladite vodu s malo voćnog soka

Ponekad možete vodu malo zasladiti voćnim sokovima, ako baš ne volite piti čistu vodu cijeli dan. Ipak, neka u vašem soku bude više vode nego gustog soka. Primjerice, možete malo iscijediti limunovog soka, jabukovog soka ili jednostavno staviti malu žlicu šećera.

Kupite lijepe bočice iz kojih ćete htjeti piti vodu

Možda zvuči smiješno, ali je korisno. Možete kupiti i bočice s filtrima koje su posebnog oblika. Vjerujte mi, potaknut će vas da pijete više vode.

Pratite tijekom dana koliko ste popili vode

Za početak bi bilo dobro da pratite koliko ste vode popili, naravno dok vam ne postane navika. Nemojte odustajat. Uostalom, pijete li vodu često, počnete i mršavjeti jer organizam troši energiju da zagrije vodu koju ste popili na temperaturu tijela. Zato se voda preporuča osobama koje su na dijeti.

Navečer popijte čaj

Osim što će vam voda očistiti organizam, čajevi imaju i svoja ljekovita svojstva. Dodate li u čaj još i med, imate pravu gozbu.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply