10 namirnica za borbu protiv gljivice Candida

gljivica CandidaPatite li od naglih promjena raspoloženja, sezonskih alergija, probavnih tegoba i često imate upale? Ako je tako, vašim tijelom vlada gljivica Candida.

Candida je naziv za jednu vrstu gljivica. Vrlo mala količina Candide nalazi se u ustima i crijevima, što je sasvim normalno. Međutim, antibiotici, dijete i okolina mogu poremetiti ravnotežu okoline Candide. Ukoliko se počne širiti, razgrađuje stjenku crijeva i ulazi ravno u krvotok gdje oslobađa štetne toksine.

Najvažniji faktor za sprječavanje širenja Candide dijeta. Preporučamo 10 namirnica koje će vam pomoću u borbi protiv ove gljivice :

Kokosovo ulje

Sadrži masne kiseline pod nazivom kaprilna kiselina. Kokosovo ulje djeluje antigljivično, ometa rast Candide i na kraju je „ubija“.

Češnjak

Sadrži alicin, sumporni spoj s prirodnim antifungalnim svojstvima. Jedite ga sirovog jer na taj način najbolje uklanja gljivice.

Jabučni ocat

Jedna od namirnica koja se preporuča u Candida dijeti. Sadrži enzime koji je uništavaju. Konzumirajte je što više u salatama.

Povrće

Brokula, prokulica, kupus i rotkvice sadrže izotiocijanate, sumpor i dušik koji napadaju ovu gljivicu.

Đumbir

Djeluje protuupalno i antifungalno. Njegova uloga je zapravo detoksikacija jetre. Očistite li svoj organizam, lakše ćete ukloniti Candidu.

Maslinovo ulje

Maslinovo, laneno, ulje od avokada i jaglaca sadrže polifenole koji su antioksidansi i mogu pomoći vašem tijelu  borbi.

Klinčić

Sadrži eugenol, snažno eterično ulje i iznimno djeluje protiv gljivica.

Cimet

Uzrokuje odumiranje stanica Candide. Djeluje slično kao kaprilna kiselina.

Divlji losos

Izvrstan je izvor omega-3 masnih kiselina, koje su poznate u borbi protiv gljivičnih oboljenja.

Limunov sok

Djeluje slično kao đumbir. Detoksicira cijeli organizam.

Slobodno kombinirajte više navedenih namirnica. Jedete li salatu, začinite je limunovim sokom, maslinovim uljem i jabučnim octom.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply