8 namirnica koje ne biste trebali jesti prije spavanja

namirnice koje ne biste trebali jesti prije spavanjaSvi mi znamo da nije dobra ideja najesti se i ići spavati. Nakon teškog dana, želimo se odmoriti, pa tako i naš organizam. Večerate li tešku hranu, opteretili ste probavni sustav, a time poremetite i spavanje. Svakako se preporuča da večerate najmanje dva sata prije spavanja.

Izbjegavajte :

  1. Tjesteninu – laku ju je pripremiti, ali je organizmu nije baš tako probaviti. Ipak je riječ o ugljikohidratima.
  2. Pizza – svima je jako ukusna. Inače, pizza optereti probavu ako je pojedete tijekom dana, a zamislite što se događa ako je pojedete i idete spavati. Ona je jedna od namirnica koja će vam izazvati žgaravicu.
  3. Slatkiši – ono ste što jedete. Poznata vam je ta uzrečica? Namirnice bogate šećerom uzrokovat će vam jako ružne snove. Stoga, strogo izbjegavajte!
  4. Tamna čokolada  – jako je zdrava, ako je jedete tijekom dana. tijekom noći samo će vam uzrokovati povećanje struka. Sadrži i kofein koji će vam ubrzati rad srca i razbuditi vas.
  5. Povrće – jako je zdravo, ali nije dobro kasno navečer. Povrće je bogato vlaknima i crijevima je potrebno dosta vremena da ih probave. Jedino što vam mogu uzrkovati tijekom noći je bučan stomak.
  6. Alkohol – definitivno je „ubojica“ mirnog sna. Češće ćete se znojiti tijekom noći i buditi.
  7. Brza hrana – želite li namjerno izazvati žgaravicu? Pojedite brzu hranu prije spavanja.
  8. Čipi čips – sadrži mononatrijev glutamat za koji je dokazano da uzrokuje nemiran san.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply