Namirnice koje će vam izravnati trbuh

namirnice, izravnati, trbuhRiješite se nadutost svakodnevnim konzumiranjem određenih namirnice. Nastavite čitati i saznajte koje su to namirnice.

S vremena na vrijeme svi saznamo kako je to boriti se s nadutošću. Neke osobe imaju ozbiljnih problema s nadutošću. U našim crijevima proizvode se enzimi koji su odgovorni za razgradnju hrane. Međutim, kod osoba koje se bore s nadutošću, crijeva ne proizvode dovoljno tih enzima.

Postoje namirnice koje vam mogu pomoći da se riješite nadutosti i izravnate trbuh :

Riža

Neke namirnice, osobito neki ugljikohidrati, djelomično su probavljivi su našim crijevima. Takve namirnice najčešće uzrokuju nastajanje velike količine plinova koji uzrokuju nadutost. Riža i rižino brašno dobra su zamjena za škrob, odnosno pšenicu, zob, kukuruz i krumpir. Riža je u potpunosti probavljiva u tankom crijevu  te nema plinova.

Banana

Nadutost nije uvijek uzorkovana plinovima. Izazvati je može i natrij koji se nalazi u većini prerađene hrane. Natrij zadržava vodu u našem organizmu. Stoga, jedite što više banane jer je ona bogata kalijem. Natrij sadržava vodu, dok kalij ima suprotan učinak.

Jogurt

Jogurt je bogat aktivnim kulturama koje održavaju ravnotežu bakterija u našim crijevima. Kad je ta ravnoteža postignuta, onda nema ni nadutosti. Izbjegavajte voćne jogurte koji su bogati šećerom, radije sami u obični jogurt ubacite vaše najdraže voće.

Biljni čajevi

Biljni čajevi poboljšavaju probavu. Također, pomažu pri raznim upalama koje se javljaju u crijevima te opuštaju mišiće crijeva. Pijte što više biljnih čajeva jer će vas i oni riješiti nadutosti.

Krastavac

Krastavac je prirodni diuterik. Veliki udio vode i vlakana krastavca riješit će vas viška tekućine. Češće ćete mokriti, ali izgledat ćete mršavije.

Hrana različito utječe na naš organizam. Ako vam je nadutost stvarno veliki problem, zapisujte neko vrijeme što jedete i pijete tako da biste što brže otkrili što vam smeta. Postane li nadutost učestala, posjetite liječnika.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply