Namirnice za blagdansko vrijeme

blagdani, hrana, prehrana, Kako se približavaju blagdani, čini se kao da ne možemo pobjeći od povećanja tjelesne težine. Gdje god se okrenemo vidimo puno blagdanskih paketa punih slatkiša, a tek kolači koji će se spremat. Preporučujemo nekoliko namirnica koje neće naštetiti Vašoj tjelesnoj težini.

Tamna čokolada : Vaša omiljena namirnica zapravo obuhvaća dva sastojka koji su poznata za poboljšanje metabolizma: Kofein i antioksidans katehin. Samo pazite da stavite kvadrat čokolade na dan tako da šećer i kalorije ne prevagnu količinu tamne čokolade kojapredstavlja potencijal za gorenje masti.

Slatki krumpir : Veliki izvor vlakana, što pomaže da osjećate sitosti, a spaljivanje kalorija ostvaruje se stavljajući svoj probavni sustav da radi. Sadrži hormon koji pomaže regulirati šećer u krvi

Cimet : To je doba godine u kojem cimet je često zvijezda, tzv začin zatopljenje. Ubrzava probavu i regulira šećer u krvi i na taj način poboljšava Vaš metabolizam.

Kruške : Možete naći razne vrste krušaka tijekom zime. Sadrže visoke razine pektina, koji se veže s vodom i ograničava količinu masti koju Vaše tijelo apsorbira.

Puretina : puretina pomaže u sagorijevanju masti. Proteini iz puretine daju osjećaj sitosti i potrebna je veća količina energije da se probave, što znači da ubrzava metabolizam.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply