Napitak za ljeto

ljeto, napitak

Stiglo nam je iznad prosječno ljeto, koji je Vaš napitak za ljeto? Organizam pod utjecajem visokih temperaturu traži  dosta tekućine.

Vidite i sami koliko se proizvoda na bazi voća prodaje u trgovačkim lancima, kojoj robnom marci najviše vjerujete? Nadalje, što mislite što se sve krije u lijepo dizajniranoj ambalaži na policama.

Ukoliko ćemo ići korak dalje, koliko se novca potroši na kupovinu tekućine uključujući , običnu vodu, gazirane napitke i prirodne sokove.

Prirodni sokovi u sebi sadrže dosta vode, šećera, boje i ostalih dodataka prehrani s kojom se poboljšava okus.

U nastavku se nalazi naši savjeti :

-prije odlaska na put zamrznite malo vode te će te uštedjeti  na kupovini vode. Prosječna cijena obične vode Hrvatskog podrijetla je 4-5 kn za 0,5L.

-Ukoliko nevolite piti „čistu“ vodu, ona u običnu vodu iscijedite malo limuna i stavite malo šećera ili možete staviti malo meda. Ovaj napitak je bez industrijskih dodataka prehrani

-Ukoliko imate malo vremena prije nego što idete na put, skuhajte biljni čaj, preporučujemo biljni čaj npr. od koprive i zasladite ga sa medom. Prirodne biljne čajeve možete pronaći na webshopu: www.shop.zdravlje-prehrana.com

-Kada ste cijelu dan doma, možete pripremiti odličan napitak, koji nije skup i vrlo je prirodan, te jednostavan je za pripremu. Kupite lubenicu, izrežite je na kockice ( ne morate vaditi ni koštice lubenice), ukoliko će te lubenicu stavljati u sokovnik, jer sokovnik sam odijeljuje koštice. Nakon što ste dobili napitak, možete još dodati nekoliko kapi limunova soka.

Izvor: zdravlje-prehrana.com 

Leave a Reply