Narodna medicina djelotvornija od lijekova

narodna medicinaFarmaceutska industrija ne želi da znate da se lijekovi nalaze u prirodi …

Farmaceutska industrija nalazi se u posljednjih nekoliko godina po povećalo javnosti, naročito nakon incidenta sa svinjskom gripom. Svinjska gripa otvorila je oči javnosti i svima je postalo očito da je svinjska gripa bila velika namještaljka s ciljem da se proda što veći broj cjepiva, od kojeg je na kraju više ljudi oboljelo, nego ozdravilo.

Određeni liječnici tvrde, kao što je i dr. Lidija Gajski, da farmaceutska industrija vrši veliki pritisak na liječnike s ciljem da se poveća prodaja lijekova. Dr. Gajski upozorava da suvremena medicina želi zdrave osobe proglasiti bolesnima snižavajući vrijednosti određenih čimbenika, primjerice kolesterola, i na taj način nagna pacijente da konzumiraju sredstva za njegovo smanjenje.

Uskoro stiže i sezona gripe, pa se kroničnim bolesnicima i starijim osobama savjetuje cijepljenje, unatoč činjenici da ne postoje nikakvi dokazi da ono sprječava gripu.

Farmaceutska industrija je u potpunost privatizirana i uglavnom je u vlasništvu proizvođača lijekova. Proizvođači su „namjestili“ sustav u kojem liječnici u potpunosti ovise o njima, a nadalje pacijenti o svojim liječnicima. Liječnici ukoliko žele raditi svoj posao, moraju poštivati pravila farmaceutske industrije i zapravo moraju liječiti simptome bolesti, a ne tražiti uzrok.

Ujedno, farmaceutska industrija nije zainteresirana za istraživanje prirodnih  pripravaka jer je za njih dokazano da liječe. Njihova svrha nije da liječe čovjeka, nego da ga učine ovisnim o njihovim medikamentima.

Izvor : Zdravlje iz prirode, broj 12. 2011. Str. 4-7.

Leave a Reply