Neispavanost

Preporuke

nesanica, neispavanost, posledice nesanice, zdravljeBudite li se svakog jutra neispavani i osjećate se kao da bi mogli spavati još najmanje tri sata? Dajemo vam nekoliko savjeta kako da se probudite svježi i odmorni.

Navečer kada idete u krevet vjerojatno zamračite sobu da biste mogli što bolje spavati To nije loša ideja prije spavanja, ali ujutro zrake svjetlosti trebale bi provirivati u vašu sobu, jer inače vaše tijelo neće prepoznati da je vrijeme za buđenje. Stoga nemojte navlačiti zavjese nego pustite svjetlost u vašu sobu.

Nemojte ostajati do kasno budni. Tijelu treba najmanje sedam sati spavanja da bi normalno funkcioniralo, inače ćete biti nervozni i nezadovoljni. Također, nespavanje dovodi do povećanja apetita i oslabljuje imunološki sustav pa ste podložniji prehladama i gripama. Odredite vrijeme kad ćete ići spavati i kad ćete se buditi.

Imali ste jako težak dan, šef nije bio zadovoljan vašim radom, morate platiti registraciju, sve su to jako stresne situacije koje vam remete san. Pokušajte ne razmišljati o vašim problemima prije spavanja, opustite se, ujutro ćete lakše naspavani doći do rješenja.

Budilica neka vam zvoni samo jedan put, ne više puta. Na taj način remetite san, što će samo pogoršati vašu neispavanost.

Čaša vina pozitivno utječe na vaš organizam, smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara, ali nije preporučeno piti vino prije spavanja. Poremetiti će vam san. Treba izbjegavati i sva pića koja sadrže kofein.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.