Neuroza

neuroza, anksioznost, nervoza, depresija,

U današnjem tzv. modernom  svijetu dosta ljudi boluje od raznih psihičkih poremećaja i nema čovjeka koji ga bar jednom u životu nije doživio. Mnogi psihlozi smatraju da za otprilike 10 godina neće biti osobe koja neće bolovati od nekog psihičkog poremećaja.

Mladi su danas pod prevelikim stresom i to je nešto što se ne može tako lako izbjeći. Škola, treninzi, svakodnevne obaveze ne dopuštaju nam da imamo slobodnog vremena za sebe. Stres nas dovodi u neugodne situacije, u krajnjim slučajevima stvori se u nama psihički poremećaj, te se opet stvaraju problemi i tako stalno…

Neuroza je psihički uvjetovan poremećaj, nastao zbog psihičkog konflikta. Postoji više vrsta neuroza. One utječu na čuvstvene doživljaje, na ponašanje, a mogu čak kao posljedicu imati tjelesne simptome. Kod neuroze percepcija realnosti nije poremećena.

Tipovi neuroza:

  • Fobična nauroza (intezivan strah od nekog predmeta ili situacije koje osoba svjesno prepoznaje kao bezopasnu, kao npr. strah od letenje, visine…)
  • Depresivna neuroza (depresija spada u skupinu poremećaja karakteriziranih kao poremećaji raspoloženja, bolesnik se povlači u sebe, javlja se potištenost, nesanica…)
  • Anksiozna neuroza (stanje se očituje osjećajem tjeskobe, ustrašenosti, straha od panike, te postojanje osjećaja kao da će osoba eksplodirati).

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.