Koliko je zapravo nezdrava fast food hrana?

nezdrava fast food hranaSve se više potiče zdrava prehrana i zdrav način života. Brza hrana se tu nikako ne uklapa. Međutim, je li uistinu sendvič koji kupimo u fast foodu nezdrav ili ukusni ćevapi koji volimo pojesti s vremena na vrijeme?

Realno gledajući, koliko je zdrava hrana ovisi o namirnicama u fast foodu. Primjerice, vlasnik nabavlja zelenu salatu iz obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji ne upotrebljava razne kemikalije koji ne povećavaju „volumen“ salate niti koristi pesticide. Zašto bi ta zelena salata bila nezdrava? Ili jaja koja se koriste pri izradi toplog sendviča? Nabavlja li ih iz još jednog OPG – a osoba čije su kokoši vani, ne u zatvorenom prostoru, ne trebamo sumnjati da su nezdravi.

Sendvič pripravljen od zdravih i kvalitetnih namirnica nikako ne može biti nezdrav.

Problem nastaje kad su namirnice iz fast fooda kupljene zamrznute i zatim se pripremaju u mikrovalnoj. Zamrznute pizze koje često volimo pojesti kad smo u večernjoj šetnji, najveći su neprijatelj našeg probavnog sustava. Sadrže dosta aditiva, od šunke pa do tijesta. Nije potrebno spominjati zamrznuti pomfrit koji se često poslužuje u restoranima i fast food-ovima.

Za razliku od pizze koju pripremate u svom domu. Pazite li na kvalitetu šunke, kečapa i sira, svakako se možete počastiti tom „nezdravom“ namirnicom. Pomfrit pripremljen od domaćih krumpira nikako se ne može usporediti sa zamrznutim, kao ni ulje na kojim ga pečete.

Koliko je neka namirnica zdrava, ponajviše ovisi o njenom porijeklu. Stoga, trudi li se neki vlasnik fast fooda da mu namirnice budu što prirodnije i kvalitetnije, zašto se onda ne počastiti?

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply