Opekline od sunca – kantarionovo ulje

sunce, opekline

Foto : bauz.net

Ljeto nas podsjeća na plažu i na miris mora. No, također svi obožavamo potamnjeli ten te se izlažemo pretjerano UV zračenju i težimo dobivanju tamne boje. Pretjerano izlaganje suncu uzrokuje oštećenja na koži od preuranjenog starenja po do opeklina. Najopasnija varijanta za kožu su upravo opekline od sunca te pojava plikova. Opekline od sunca uzrokuju trajna oštećenja kože. I u tom slučaju potrebno je koristiti sredstva koja će ublažiti nastalu upalu i oštećenja kože.

Jedno od najboljih sredstava za obnavljanje stanica kože je kantarionovo ulje. Ovo ulje spada u skupinu prirodnih rješenja za saniranje posljedica uzrokovanih djelovanjem UV zračenja. Kantarionovo ulje djeluje protuupalno te potiče obnavljanje stanica kože. Uspješno sanira opekline od sunca koje karakterizira crvenilo i bolna zetegnutost kože te guljenje i ljuštenje kože.

Kantarionovo ulje sadrži eterično ulje koje će hidratizirati opekline na koži te će osigurati koži dovoljno hranjivih tvari. Također, hidratacijsko djelovanje kantarionovog ulja potaknuti će brze zacjeljivanje nastalih plikova. Flavonoidi kantarionovog ulja će kožu činiti mekšom nakon zacjeljivanja.

Sve što je potrebno je da nanesete kantarionovo ulje na vašu kožu i laganim je pokretima umasirate. No, nakon nanošenja ne smijete se izlagati sunčevu zračenju. S obzirom na vaše stanje, svakako se neko vrijeme nemojte sunčati jer potreban je određeni period da se vaša koža opravi od opeklina od sunca. Počnete li se odmah brzo izlagati, ozbiljno riskirate vaše zdravlje.

Za vaše opekline od sunca predlažemo vam  : Dalmatia Naturalis kantarionovo ulje

Dalmatia Naturalis kantarionovo ulje je dobiveno postupkom maceracije gospine trave koje je ubrana u Dalmatinskog Zagori i hladno prešanim maslinovim uljem. Korišteno je maslinovo ulje koje je dobiveno isključivo mehaničkim prešanjem, bez kemijske obrade. Visoko kvalitetno maslinovo ulje i cvjetovi gospine trave ubrani van grada, čine Dalmatia Naturalis kantarionovo ulje  jednim od najboljih prirodnih rješenja za obnavljanje kože.

Dalmatia Naturalis kantarionovo ulje :

  • Zaista prirodno i organsko
  • Ne sadrži sintetske mirise, konzervanse
  • Ne sadrži mineralna ulja, silikone, pojačivače apsorpcije.

Dalmatia Naturalis kantarionovo ulje je u potpunosti sigurno za cijelu vašu obitelj!

Potpuna zaštita oštećene kože tijekom ljeta!

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

ulje kantarion

Foto : Zdravlje-prehrana.com

 

Kupite kantarionovo ulje kod nas

Webshop:

Kantarionovo ulje

 

 

Leave a Reply