Parfemi iz kućne radinosti

Parfemi, lavanda, eterično uljeParfemi koje kupite u parfumerijama mogu biti opasni za vaše zdravlje. Sve se viša istražuje što točno proizvođači parfema i kozmetike koriste za pripravu svojih proizvoda.

Environmental Working Group (EWG) ispitala je 17 najpoznatijih parfema i otkrili su da sadrže kemikalije koje su štetne za ljudsko zdravlje i koje su zapravo zabranjenje. Najviše zabrinjavaju sastojaci koje proizvođači skrivaju pod imenim : “Perfume”. To im je dozvoljeno jer kažu da se ne smiju otkriti svi sastojci koji čine njihov proizvod, tzv. tajna magičnost proizvoda.

Stoga vam mi predlažemo pripravu vlastitih parfema. To je jedini način da ste sigurni u proizvod koji koristite. Uostalom, zašto biste trošili tolike novce na nešto što zapravo negativno utječe na vaše zdravlje?

Potrebni su vam :

  • Sprej boca – možete slobodno koristiti prazne koje već imate u svom kućanstvu. Potrebno ih je samo isprati.
  • Alkohol (70 %-postotni etanol) – možete kupiti u ljekarnoj
  • Eterično ulje – koje god želite, pokušajte se malo zabaviti pa pomiješajte nekoliko eteričnih ulja i spripravite miris koji želite.

Stavite 40-60 kapi eteričnog ulja u sprej bocu i zatim ulijte alkohol. Dobro protresite i gotovo! Imate svoj vlastiti parfem bez štetnih sastojaka i prema vašoj želji!

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply