Patlidžan

patlidžan, rak, kancerogen, kalij,krvni tlak,rad srcaVećina ljudi poznaje ovaj sjajni ljubičasti plod. Zadnjih nekoliko godina patlidžan se proučava na američkom Nacionalnom institutu za rak zbog potencijalnih svojstava koja sprječavaju rak.

Patlidžan pripada porodici Solanaceae, kao paprika i rajčica. Povrće iz ove porodice puno je važnih fitokemikalija koje dokazano blokiraju nastajanje raka. Patlidžan sadržava terpene, koji mogu dezaktivirati steroidne hormone što mogu potaknuti neke vrste tumora, a također mogu spriječiti oksidacijska oštećenja zbog kojih stanice postaju osjetljive na kancerozni rast. Patlidžan je zdrav i za srce jer sadrži dosta kalija koji pomaže pri normalizaciji krvnog tlaka, a ima vrlo malo masnoća i kalija.

Zaključak je da ova povrtnica pomaže pri sprječavanju i širenju različitih kanceroznih izraslina te regulira krvni tlak i rad srca što pomaže pri sprječavanju srčanog udara i kapi.

Savjet :

Pokušajte ne pripremati patlidžan na ulju jer upija ulje poput spužve. Preporučamo vam da ga radije spremate u pećnici na zdravom ulju : maslinovom ulju ili ga spremajte na roštilju.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.