Pčelinji proizvodi za imunitet

U prehranu ubacite što više proizvoda od pčela, poput: meda, propolisa, matične mliječi, peludi…

pčele medDjeca predškolskog i mlađeg školskog uzrasta vrlo se sklona razvoju infekcija gornjeg dišnog sustava. U školama se infekcije vrlo brzo šire jer njihov obrambeni sustav nije dovoljno razvijen da bi se obranio od većine bakterija i virusa. K tome i doprinose nagle promjene temperature i vlažnosti zraka, ali i zagađenje zraka posljednjih nekoliko godina. Suh zrak u učionicama također doprinosi naglom razmnožavanju bakterija i  virusa gripe i prehlade.

Želite li zaštiti vaše dijete što je više moguće, uvedite u njihovu prehranu pčelinje proizvode poput meda i propolisa. Pčelinji proizvodi su bogati vitaminima, mineralima i kulturama mikroorganizama. Žlica meda svako jutro zadovoljiti će njihove dnevne potrebe vitamina i minerala. Za propolis je potvrđeno učinak na bakterije i viruse te je zato čest sastojak sirupa, pastila i sprejeva. No, imali što bolje nego li upravo pravi propolis koji možete nabavit od naših pčelara.

O pravilnom doziranju konzultirajte se sa liječnikom vašeg djeteta jer on prati njegovo zdravlje. Konzultiranje je još važnije ako vaše dijete već ima nekakve tegobe sa zdravljem.

Izvor : Zdravlje-prehrana.com

Leave a Reply