Prehrana prema krvnim grupama – razotkrivena!

prehrana prema krvnim grupamaIstraživanja su pokazala : Ne postoje znanstveni dokazi koji potvrđuju da svaka krvna grupa treba imati zasebnu prehranu  : Dijeta za krvnu grupu je pogrešna!

Prije godinu dana, svijet je „zaludila“ teorija o prehrani za svaku krvnu grupu. Prema toj teoriji, postoje namirnice koje nisu pogodne za svaku krvnu grupu. Odnosno, svaka krvna grupa ima određene namirnice koje bi trebala konzumirati, a koje ne bih trebala. Također, prema toj teoriji, ako konzumirate namirnice koje ne odgovaraju vašoj krvnoj grupi, dolazi do povećanja vaše tjelesne mase.

Istraživanja su pokazala da ova teorija nije bila točna. U istraživanju je sudjelovalo 1 455 osoba. Dr. El-Sohemy, poznati profesor na sveučilištu u Torontu, tvrdi da ne postoji nikakvi dokazi koji bi potvrdili novonastalu teoriju. Tijekom istraživanja, osobama koje su sudjelovale, pratila se promjena koncentracije inzulina, kolesterola i triglicerida. Nije utvrđena nikakva povezanost između DNA i utjecaja prehrane da njeno djelovanje na funkcioniranje organizma.

Inače, dijeta prema krvnim grupama postala je popularna nakon što je objavljena knjiga naturopata Petera D´Adama : Prehrana po genotipu.

Izvor : dailymail.co.uk

Leave a Reply